2006

Zeszyty naukowe PŁ, Chemia Spożywcza i Biotechnologia

Zeszyt 70

ISSN 1509-7013 print version (original version)

Pages: 5 - 106

  • Derivatives Of undecan-x-ones (X = 2 – 6). Synthesis and spectral data
     
    Pages: 5 - 12
     
    Julia Gibka, Marek Gliński
     
  • Studies of interaction between (m-AMSA) and DNA by viscometric and melting profiles methods
     
    Pages: 13 - 22
     
    Tomasz Leszczyński, Henryk Duński
     
  • The study of the interactions between naproxen and N-acetyl-L-tyrosine ethyl ester
     
    Pages: 23 - 36
     
    Dorota Sobczuk, Rebecca Craig, Marta Nogueroles, Slavica Radišić, Boheng Shen, Susanne Simon
     
  • Zastosowanie tac z kratownicą w procesie liofilizacji biopreparatu zawierającego bakterie lactobacillus plantarum
     
    Pages: 37 - 42
     
    Piotr Dziugan
     
  • Wpływ procesu technologicznego na stężenia związków mineralnych w soku i koncentracie jabłkowym
     
    Pages: 43 - 52
     
    Izabela Lubecka, Eugeniusz Pogorzelski
     
  • Analiza wybranych składników odżywczych w żeeńszeniu amerykańskim (panax quinquefolium l.) uprawianym w Polsce
     
    Pages: 53 - 63
     
    Magdalena Dolot, Krzysztof Śmigielski, Monika Wesołowska
     
  • Sposoby wiązania cząsteczek ligandów z DNA
     
    Pages: 65 - 77
     
    Tomasz Leszczyński, Henryk Duński
     
  • Probiotyki jako alternatywa dla antybiotyków
     
    Pages: 79 - 91
     
    Katarzyna Śliżewska, Joanna Biernasiak, Zdzisława Libudzisz
     
  • Polimorfizm – jego wpływ na substancje farmaceutyczne
     
    Pages: 93 - 106
     
    Anna Sykuła, Elżbieta Łodyga-Chruścińska
     
« back to journals list