Most Accessed

  • Kwas hialuronowy – charakterystyka, otrzymywanie i zastosowanie
     
    Pages: 55 - 70
     

    Danuta Czajkowska, Małgorzata Milner-Krawczyk, Marta Kazanecka

     
  • Immobilization techniques and biopolymer carriers
     
    Pages: 65 - 86
     
    Elżbieta Górecka, Magdalena Jastrzębska
     
  • Collagen hydrolysates as a new diet supplement
     
    Pages: 83 - 92
     
    Katarzyna Dybka, Piotr Walczak
     
  • Charakterystyka zanieczyszczeń występujących w spirytusach surowych
     
    Pages: 105 - 121
     
    Maciej Stanisz, Ewelina Sapińska, Katarzyna Pielech-Przybylska
     
  • Zastosowanie spektrofotometrii UV-VIS do oznaczenia rozpuszczalności chlorowodorku bupiwakainy
     
    Pages: 43 - 59
     
    Anna Sykuła-Zając, Paulina Zdziarska
     
  • Determination of nickel in tea by using dimethylglyoxime method
     
    Pages: 5 - 11
     
    Anna Sykuła-Zając, Monika Turek, Mohit Philip Mathew, Ferenc Patai, Martina Horvat, Joanna Jabłońska
     
  • Typy i struktura białka kolagenowego
     
    Pages: 93 - 103
     
    Marta Banaś, Krystyna Pietrucha
     
  • Wpływ temperatury i czasu przechowywania na zawartość poloifenoli i właściwości przeciwutleniające liofilizowanej aronii
     
    Pages: 73 - 81
     
    Marzena Misiak, Zbigniew Irzyniec
     
  • Polimorfizm – jego wpływ na substancje farmaceutyczne
     
    Pages: 93 - 106
     

    Anna Sykuła, Elżbieta Łodyga-Chruścińska

     
  • Flavonoids and their properties to form chelate complexes
     
    Pages: 35 - 41
     

    Marzena Symonowicz, Mateusz Kolanek