2010

Zeszyty naukowe PŁ, Chemia Spożywcza i Biotechnologia

Zeszyt 74

ISSN 1509-7013 print version (original version)


  • Determination of nickel in tea by using dimethylglyoxime method
     
    Pages: 5 - 11
     
    Anna Sykuła-Zając, Monika Turek, Mohit Philip Mathew, Ferenc Patai, Martina Horvat, Joanna Jabłońska
     
  • Evaluation of elimination diets, applied in allergy and food intolerance treatment in children
     
    Pages: 13 - 27
     
    Urszula Pytasz, Joanna Leszczyńska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Szałapska, Andrzej Lewiński
     
  • Zanieczyszczenia gleb miejskich miasta Łodzi wybranymi pierwiastkami śladowymi
     
    Pages: 29 - 38
     

    Mateusz Niedbała, Beata Smolińska, Katarzyna Król

     
  • Microbiota of human gastrointestinal tract
     
    Pages: 39 - 50
     
    Małgorzata Lewandowska
     
  • Synthesis of higher alcohols during alcoholic fermentation of rye mashes
     
    Pages: 51 - 64
     

    Marta Pietruszka, Katarzyna Pielech-Przybylska, Józef Stanisław Szopa

     
  • Enzymatic liquefaction of apple pomace
     
    Pages: 65 - 74
     

    Dorota Piatka, Agnieszka Wilkowska, Eugeniusz Pogorzelski

     
  • Immobilized antibodies for biosensoric detection of protein food allergens in grocery products
     
    Pages: 75 - 87
     
    Adrian Bartos, Joanna Leszczyńska
     
  • Phytoextraction of heavy metal contaminated soils
     
    Pages: 89 - 98
     

    Beata Smolińska, Katarzyna Król

     
  • Biosorption of heavy metals – modern and cheap method of polluted wastewater treatment
     
    Pages: 99 - 105
     
    Grażyna Kita, Paweł Skoblewski
     
  • Utylizacja odpadów przemysłu energetycznego zawierających polichlorowane bifenyle
     
    Pages: 107 - 120
     
    Elżbieta Sobiecka
     
« back to journals list