2009

Zeszyty naukowe PŁ, Chemia Spożywcza i Biotechnologia

Zeszyt 73

ISSN 1509-7013 print version (original version)

Pages: 5 - 121

  • Evaluation of yeast cell vitality using different fluorescent dyes
     
    Pages: 5 - 14
     
    Dorota KręgGiel, Joanna Berłowska
     
  • The study of interactions between ibuprofen and bovine serum albumin
     
    Pages: 15 - 24
     

     

    Aleksandra Jasińska, Antoine Ferguson, Wesam S. Mohamed, Tomasz Szreder

     

     
  • Determination of chromium in cocoa products
     
    Pages: 25 - 32
     
    Monika Turek, Anna Sykuła-Zając, Joanna Jabłońska, Maria Itria Pilo, Antonia Noce, Francesco Spanu
     
  • Lavender oil - flavouring or active cosmetic ingredient?
     
    Pages: 33 - 41
     
    Dagmara Sabara, Alina Kunicka-Styczyńska
     
  • Zastosowanie spektrofotometrii UV-VIS do oznaczenia rozpuszczalności chlorowodorku bupiwakainy
     
    Pages: 43 - 59
     
    Anna Sykuła-Zając, Paulina Zdziarska
     
  • Synteza 3- oraz 4-pirydyloanalogów wybranych acyklicznych terpenów - właściwości sensoryczne i aktywność przeciwdrobnoustrojowa
     
    Pages: 61 - 72
     

    Aneta Jabłońska, Paulina Świtakowska, Radosław Bonikowski, Alina Kunicka, Józef Kula

     
  • Wpływ temperatury i czasu przechowywania na zawartość poloifenoli i właściwości przeciwutleniające liofilizowanej aronii
     
    Pages: 73 - 81
     
    Marzena Misiak, Zbigniew Irzyniec
     
  • Collagen hydrolysates as a new diet supplement
     
    Pages: 83 - 92
     
    Katarzyna Dybka, Piotr Walczak
     
  • Typy i struktura białka kolagenowego
     
    Pages: 93 - 103
     
    Marta Banaś, Krystyna Pietrucha
     
  • Charakterystyka zanieczyszczeń występujących w spirytusach surowych
     
    Pages: 105 - 121
     
    Maciej Stanisz, Ewelina Sapińska, Katarzyna Pielech-Przybylska
     
« back to journals list